Турция ще спре появата на терористична структура по южните ѝ граници.

...
Турция ще спре появата на терористична структура по южните ѝ граници.
Коментари Харесай

Ердоган се закани да смаже кюрдите в Северен Ирак след поредно нападение

Турция ще спре появяването на " терористична конструкция "  по южните ѝ граници. Това заяви в събота за следващ път президентът на страната Реджеп Ердоган, представен от Анадолската организация.

" Каквато и да е цената, Турция няма да позволи присъствието на терористична организация в Северен Ирак или Северна Сирия ", закани се Ердоган на събитие в Истанбул.

Изказването му дойде, откакто шестима турски бойци бяха убити и един беше ранен при офанзива на кюрдски бойци покрай северната граница на Ирак в петък.

Бойци от ПКК постоянно се крият през границата в Северен Ирак, с цел да възнамеряват набези в Турция.

Изразявайки съболезнованията си за гибелта на убитите бойци, Ердоган разгласи, че след офанзивата 12 нападатели са били " обезвредени "  в рамите на турската интервенция в Северен Ирак, както и в Северна Сирия.

" В рамките на зоната на операция  " Нокът " и в Северна Сирия до момента са обезвредени общо 12 терористи ", каза Ердоган.

В своята над 35-годишна терористична акция против Турция, ПКК - включена в листата на терористичната организация от Турция, Съединени американски щати и Европейски Съюз - е считана отговорна за гибелта на повече от 40 000 души, в това число дами, деца и бебета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР